Honi Beauty http://honibeauty.com Kreativ skönhet & Recensioner Fri, 08 Dec 2017 19:26:07 +0000 en-US hourly 1 65883581 En hälsning från mitt badkar (Multimasking med TBS) http://honibeauty.com/2017/12/08/en-halsning-fran-mitt-badkar-multimasking-med-tbs/ http://honibeauty.com/2017/12/08/en-halsning-fran-mitt-badkar-multimasking-med-tbs/#respond Fri, 08 Dec 2017 19:26:07 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137316015 Jag hittade denna fina gåvoask i ett skåp förra veckan(tror den är från förra julen) och tänkte: “YES! Det är precis vad jag behöver idag”. Björn var på julfest med jobbet och jag hade planer om att ligga i badkaret och se Skin Wars och äta importerade svenska julsnacks (Och dricka importerad julmust). Jag har använt duon tre gånger nu och tänkte skriva lite om mina erfarenheter (Speciellt nu när jag kan se att julpaketet fortfarande finns tillgängligt men i en lite annan skrud).

I paketet finns det två full-size ansiktsmasker: Himalayan Charcoal som rengör och ger glöd samt British Rose som ska vara plumpande. För mig är detta precis den typ masker som jag normalt använder, något att hjälpa min t-zon att bli ren och snygg, och något som ger mina torra kinder en boost. Jag har testat ett par masker från TBS där jag mest har tänkt “Meh” men just dessa två gillar jag faktiskt väldigt mycket.

Himalayan Charcoal torkar relativt snabbt och hjälper mig med orenheter på näsa, haka och panna. Jag kan ha tendens till lite pormaskar på näsan och gillar denna slags djuprengörande masker. Något jag hatar däremot är när det tar sju hundra år för maskerna att torka, men det gjorde inte denna! British Rose ser ut och känns som sylt, normalt applicerar jag mina masker med en borste för att få ett jämnt och tunnt lager men med denna fungerade fingrarna absolut bättre. Kändes återfuktande och mjukgörande!

Praktisk information:

The Body Shop “The finest facial mask duo” innehåller två masker á 75 ml. Kittet kostar 350 kr hos TBS.

The Body Shop The Finest Facial mask duo

Direktrapportering från badkaret.

]]>
http://honibeauty.com/2017/12/08/en-halsning-fran-mitt-badkar-multimasking-med-tbs/feed/ 0 2137316015
Wet n Wild Au Naturel paletter http://honibeauty.com/2017/12/05/wet-n-wild-au-naturel-paletter/ http://honibeauty.com/2017/12/05/wet-n-wild-au-naturel-paletter/#respond Tue, 05 Dec 2017 18:52:02 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137316000 Wet n Wild är ett märke som jag tycker går lite i skuggorna på så många andra märken, det är lite synd tycker jag.. för märket har faktiskt vissa riktigt bra produkter till plånboksvänliga priser. En av mina favoritpaletter är Wet n Wild’s Comfort Zone palett vars skuggor är SOM SMÖR! Idag ska vi kika på två nyare paletter som jag tycker färgmässigt påminner om UD’s Naked-ditton.

Jag har både bra och dåligt att säga om dessa paletter. Förpackningen är liten och kompakt och känns stadig för priset (Ca 99 kr hos t.ex. Lyko). Den mer rosiga “Nude Awakening” är ingen höjdare för mig.. jag älskar färgskalan men skuggorna är torra och fäller som sjutton både när man försöker få upp dom på en borste eller när man applicerar dom på ögonen. Jag blev dock lite överraskad när jag efterföljande stack borstarna i “Bare Necessities”, jag tänkte att den nog var lika torr som den andra men här känns formulan mycket krämigare.

Skugga nummer tre är min favorit, den är så härligt guldig och metallisk att jag bara vill bada i den. Även den svarta glittriga skuggan imponerade mig då den både var relativt pigmenterad, men framförallt för att glittret inte bara fall av så snart man försökte jobba på det på huden. Den ÄR fortfarande lite torr och flygig, men inte i närheten av “Nude Awakening” som jag tycker att man kan skippa att köpa. Till bägge paletter krävs det en bra primer, men för bästa resultat rekommenderar jag en nude krämskugga (Jag använder personligen Mac Painterly) för att skuggan ska ha något att sätta sig fast i.

Jag har en hel del roliga grejer från Wet n Wild att visa er framöver, stay tuned!

Praktisk information:

Wet N WIld finns lite överallt, men paletterna hittar du t.ex. här och här hos Lyko där de kostar 99 kr/stk.

Wet n Wild Nude Awakening palette

Wet n Wild Nude Awakening palette

Wet n Wild Bare Necessities palette

Wet n Wild Bare Necessities palette

]]>
http://honibeauty.com/2017/12/05/wet-n-wild-au-naturel-paletter/feed/ 0 2137316000
Nabla Cosmetics – Holiday collection 2017 (Del 2) http://honibeauty.com/2017/11/27/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-2/ http://honibeauty.com/2017/11/27/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-2/#respond Mon, 27 Nov 2017 17:08:09 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315990

Här kommer lite info och swatches på övriga produkter (Eller faktiskt bara Lip Kits) från Nablas julkollektion. I det förra inlägget visade jag flytande läppstift samt metalliska eyeliners så kika in det om ni inte har gjort det ännu.

Det är väl bara er som har bott i en skog utan internet de senaste åren som inte känner till den ökade efterfrågan på så kallade “Lip Kits”, ett kit med lipliner och matchande flytande läppstift/gloss/vadsom. Nabla har skapat fyra färgvariationer med den nya liplinern Velvetline och satt ihop denna med ett flytande läppstift i antingen matchande eller snarlik färg. Kitten kommer i en svart och guldig liten låda och varje kit kostar ca 19 euro (För lipliner + liquid lipstick).

Nyanserna beskrivs såhär:

 • Closer – Perfectly balanced pinkish brown, matte.
 • Alter Ego – Dark fuchsia-amaranth, matte.
 • Bad Boy – Dark burgundy-purple, matte.
 • Grace – Burnt peach with a pink satin effect, satin.

Jag tycker väldigt mycket om dessa lipliners, de har en väldigt krämig men samtidigt lätt formula som glider över läpparna superenkelt samtidigt som det är lätt att få till skarpa kanter. De flytande läppstiften är också riktigt bra, jag är förtjust i formulan på Grace som är den enda som inte är helt matt. De matta känns bra på läpparna, men de är matta och kan ibland bli lite too much om man vill ha något mer förlåtande på läpparna. Tummen upp för dessa kits, jag tycker att det är helt otroligt att från Nablas alla produkter jag har testat (många!) så är det typ tre produkter som jag verkligen ogillar.

Praktisk information:

Nabla holiday collection är Limited Edition och finns på Nablas hemsida. Dessa lip kits kostar ca 19 euro/paket och finns i fyra nyanser.

Nabla Lip Kits (Holiday 2017)

Nabla Lip Kit – Closer

Nabla Lip Kit – Alter Ego

Nabla Lip Kit – Bad Boy.

Nabla Lip Kit – Grace

Nabla Lip Kit – Closer, Alter Ego, Bad Boy & Grace

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/27/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-2/feed/ 0 2137315990
Nabla Cosmetics – Holiday collection 2017 (Del 1) http://honibeauty.com/2017/11/26/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-1/ http://honibeauty.com/2017/11/26/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-1/#comments Sun, 26 Nov 2017 16:52:15 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315982 Nabla har just släppt sin holiday collection så jag ville visa er godbitarna nu när det på riktigt börjar bli jul och julfestsäsongen går igång på allvar. Det var rätt många produkter i kollektionen så för att ni inte ska få information-overload har jag delat upp det i två inlägg. I detta inlägg ska vi kika på deras Dazzle Liners (Som jag i förvägen är väldigt förtjust i) samt de flytande läppstiften.

Dazzle Liner (kostar ca 12 euro) kommer i tre nya nyanser, en maffig vinröd, en lite rosig guld samt en stålgrå (Alla med metallisk finish). Den röda är helt klart min favorit och kommer bli välanvänd under de kommande vinterfesterna (Och kanske till jul med en guldig sminkning och röda läppar?). Dazzle liners har en tunn borste och formulan är medium täckande men lätt att bygga upp. Torkar ner och sitter därefter som berget.

Dreamy Matte/Metal Liquid Lipsticks (kostar ca 15 euro) kommer i sex nya nyanser varav fem är matta och en är metallic (Metallicnyansen är TO DIE FOR!). Formulan har extremt hög täckning och jag tycker att det är absolut enklast att applicera en lipliner under och så det flytande läppstiftet ovanpå. Inte för att det saknar täckning eller är svårapplicerat, men för att jag tycker att det blir snyggast och skarpast så jämfört med att få ett flytande läppstift med så pass hög täckning till att ligga precis där man vill.

Tycker i övrigt både att formula och hållbarhet är helt på topp, och om man är sugen på något riktigt juligt så är det Silk Road man ska gå efter. Om man är sugen på något lite mer annorlunda så kan man kika närmare på grålila Anarchy som känns helt unik.

Praktisk information:

Nabla holiday collection är Limited Edition och finns på Nablas hemsida. I nästa inlägg tänker jag visa er Nablas nya Lip Kits som också är jättesnygga, stay tuned!

Dazzle Liners (11,90 Euro): Cruel Jewel, Comet & Industrial

Dazzle Liners (11,90 Euro): Cruel Jewel, Comet & Industrial

Dazzle Liners (11,90 Euro): Cruel Jewel, Comet & Industrial

Nabla Dreamy Matte/Metal Liquid Lipsticks: Noblesse Oblige, Anarchy, Zen, Silk Road, Broadway & Ritual

Nabla Dreamy Matte/Metal Liquid Lipsticks: Noblesse Oblige, Anarchy, Zen, Silk Road, Broadway & Ritual

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/26/nabla-cosmetics-holiday-collection-2017-del-1/feed/ 1 2137315982
Isadora jul 2017 (Holiday Divine) http://honibeauty.com/2017/11/21/isadora-jul-2017-holiday-divine/ http://honibeauty.com/2017/11/21/isadora-jul-2017-holiday-divine/#respond Tue, 21 Nov 2017 19:11:41 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315961

Årets jul/nyårskollektion från Isadora heter Holiday Divine och innehåller produkter med de vackra guldiga förpackningarna som Isadora brukar använda till just julkollektionerna. Kollektionen innehåller bl.a. den nya läpp-produkten Liquid Lip Chrome som är ett slags metalliskt flytande läppstift, glittereyeliners och andra härliga glitziga produkter. Jag tycker att kollektionen innehåller många fina produkter, oavsett om man bara vill ha en simpel glittereyliner eller en ny läppfärg till julfesten så kan man hitta något fint.

Liquid Lip Chrome var produkten jag var allra mest nyfiken på, och då jag fortfarande håller på att hårdtesta dessa så kan jag inte ge er en helt färdig recension ännu. Dessa ger en rätt “glossig” finish och själva formulan är väldigt krämig och “fluffig”(Nästan lite mousse-aktig). Täckningen var bra på samtliga! En lite mer ingående recension kommer på dessa för er som är nyfikna på hållbarhet etc.

Nagellacken känns som klassiska festnyanser, en rödlila med överväldigande lilablå bas, ett lila med skimmer samt ett jättefint glittrigt lack som jag vet med mig att jag har testat förut. Paletten är riktigt fin men det är inget extraordinärt med den. Den innehåller fina neutrala/rosiga skuggor som jag tycker känns mer vardag än julfest. Smaken är som baken!

Praktisk information:

Isadora Holiday Divine finns ute i butik nu eller hos t.ex. Kicks där man just nu får en gåva på köpet. Kollektionen är limited edition.

Liquid lip chrome (129 kr): Pink Diamond, Ruby Red, Glamour Wine & Dark Decadence. Lip desire sculpting (139 kr): Divine Red.

Glitter liner (119 kr): Silver Sparkles & Gold Sparkles.

Liquid lip chrome (129 kr): Pink Diamond, Ruby Red, Glamour Wine & Dark Decadence. Lip desire sculpting (139 kr): Divine Red. Glitter liner (119 kr): Silver Sparkles & Gold Sparkles.

Eye shadow palette (189 kr): Divine Eyes.

Eye shadow palette (189 kr): Divine Eyes.

Wonder nail (79 kr): Vintage Wine, Velvet de luxe & Jet Setter.

Wonder nail (79 kr): Vintage Wine, Velvet de luxe & Jet Setter.

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/21/isadora-jul-2017-holiday-divine/feed/ 0 2137315961
Isadora – Iconic Nails + Color top coat http://honibeauty.com/2017/11/15/isadora-iconic-nails-color-top-coat/ http://honibeauty.com/2017/11/15/isadora-iconic-nails-color-top-coat/#respond Wed, 15 Nov 2017 18:42:24 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315955 Isadora har släppt nio nya nagellack i deras Wonder Nail serie och dom har dessutom släppt ett topplack med röd ton. Topplacket lägger sig alltså som ett rött genomskinligt lager på dina andra lack och ger dom en ny (röd) nyans. Just topplacket fångade mig inte riktigt, jag hade gärna velat att det var mer skirt så att man kunde göra pond manicures men detta är faktiskt riktigt pigmenterat för att vara ett topplack.

De nya nagellacken är riktigt fina, jag har testat Violet Vain, Dark legend, Posh Purple och Granite. Nagellacken känns passande (Men lite förutsägbara) för årstiden, men jag gillar till gengäld maffiga lila och blå nyanser. Tycker om Isadoras borste och torktiden var bra på alla dessa! Jag gillar lila Violet vain mest (Go figure..) men grå Granite var faktiskt också riktigt tjusig!

Praktisk information:

Isadora Iconic Nails kostar 79 kr/stk och topplacket kostar 89 kr. Lacken finns ute i butik nu.

Violet Vain, Dark Legend, Posh Purple, Granite, Red Tint Topcoat. Andra raden med Red Tint Topcoat på.

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/15/isadora-iconic-nails-color-top-coat/feed/ 0 2137315955
Depend – Just like magic (7day Holiday 2017) http://honibeauty.com/2017/11/13/depend-just-like-magic-7day-holiday-2017/ http://honibeauty.com/2017/11/13/depend-just-like-magic-7day-holiday-2017/#respond Mon, 13 Nov 2017 17:57:26 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315948 Glitter overload! Depends senaste (Av många) kollektioner i raden är 7day kollektionen Just Like Magic som innehåller 8 glitziga lack. Det är inte helt klassiska glitterlack (Skira med lite glitter i basen) utan här har man lekt med täckning, färgkombinationer och finish. Om ni är nyfikna på själva 7-day systemet så kan ni läsa mitt inlägg om startkittet och hur det fungerar här.

För första gången i mitt liv gillar jag inte den lila nyansen bäst (Jag tycker det ser lite knottrigt och ojämnt ut.. ) utan är mest förälskad i de guldiga och blå lacken. Det skira lacket Winter Festival har jag swatchat på både svart och vitt på samma bricka för att ni skulle kunna se effekten (Sjukt snyggt!). I överlag tycker jag att det är en väldigt passande kollektion för årstiden, plus.. jag behöver lite glitter i vardagen nu när det är så mörkt. Nedan har jag swatchat alla lack med två lager lack så att ni kan se ungefär hur bra dom täcker.

Praktisk information:

Depend Just Like Magic finns ute i butik nu. Lacken kostar 39 kr/stk och finns hos t.ex. Kicks eller Åhléns.

Depend 7day Just like magic

Depend 7day Just like magic: Bedtime Stories, Dazzling Light, Winter festival & Wrap up warm

Depend 7day Just like magic: Magical Ice Rink, Holiday countdown, Festive season & Join the fun

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/13/depend-just-like-magic-7day-holiday-2017/feed/ 0 2137315948
Mac – Elle Belle Lipstick (Snow Ball Holiday 2017) http://honibeauty.com/2017/11/12/mac-elle-belle-lipstick-snow-ball-holiday-2017/ http://honibeauty.com/2017/11/12/mac-elle-belle-lipstick-snow-ball-holiday-2017/#respond Sun, 12 Nov 2017 16:04:56 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315941

Dags får årets julkollektioner att börja trilla in i butikerna! Mac’s julkollektion heter Snow Ball och består som vanligt av både en kollektion med enstaka produkter och gåvor med olika kit (Miniläppstift, små borstar etc.). Från kollektionen med de vanliga produkterna har jag läppstiftet Elle Belle att visa er (Det kan omöjligen bara vara jag som börjar sjunga Elle belle bi?). Nåväl, läppstiftet beskrivs som en “Deep red” med Amplified formula. Amplified brukar vara välpigmenterade och krämiga och det stämmer bra på detta läppstift.

Elle Belle sitter bra på egen hand i ungefär fem timmar och snäppet mer (Ungefär sex timmar) ovanpå en matchande läppenna. Sjukt snyggt matchat med guldig eller bronzig ögonskugga (Eller rött glitter!) men är väldigt klassisk och passar ihop med det mesta. För övrigt, den här förpackningen är så SJUKT SNYGG att jag nästan smäller av. Det ser ut som frost ovanpå blank guld.. så lyxigt och glammigt.

Praktisk information:

Mac Snow Ball finns ute i butik och på nätet nu och är som jag har förstått det Limited Edition. Läppstiften kostar 195 kr.

Mac Elle Belle (Amplified)

Mac Elle Belle (Amplified)

Mac Elle Belle (Amplified)

Betty Boop Red, Russian Red, Elle Belle, Rebel & Absolute Power

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/12/mac-elle-belle-lipstick-snow-ball-holiday-2017/feed/ 0 2137315941
Essie & Sofi Fahrman http://honibeauty.com/2017/11/04/essie-sofi-fahrman/ http://honibeauty.com/2017/11/04/essie-sofi-fahrman/#respond Sat, 04 Nov 2017 08:57:55 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315927

Essie skickade en liten låda med lite information om ett samarbete med Sofi Fahrman (Som jag var tvungen att kolla upp vem sjutton det var, hej jag har bott i Danmark i snart 10 år..). Sofi har i samarbete med Essie tagit fram ett kit med Sofi’s sex favoriter från Essie. Vid första anblick tycker jag att det silvriga lacket är sjukt roligt (För de dagar man känner sig som en robot) men vid andra anblick så tycker jag att hon kunde ha varierat sig lite i valen iallafall (Det känns lite… tråkigt. Är det bara mig?).

Jag är väldigt förtjust i Essie och deras lack. Jag gillar både formula och borste, men helt ärligt så är det allt annat än rosa, beige, röd och nude som jag räcker mig efter när jag lackar mina naglar (Och om jag lackar nude så har jag ofta något annat ovanpå, typ ett guldigt glitter). Man hade kunnat byta ut det peachy rosa lacket Resort Fling mot t.ex. ett klarblått lack och det mörka vinröda Wicked mot ett effektlack så hade det blivit mer “komplett”. Om man nu tvunget MÅSTE välja ett av dessa lack (Det måste man inte, man får välja glitter också) så väljer jag Apres Chic eller Maximillian Strasse Her (Som är en klassiker).

Praktisk information:

Lacken kostar som vanligt ca 129 kr beroende på var man köper dom. Lacken ingår i permanent sortiment och finns hos t.ex. Kicks. 

Essie (Sofi Fahrmans favoriter). Wicked, Maximillian strasse her, Spin the bottle, Lacquered up, Resort Fling & Apres Chic.

Essie (Sofi Fahrmans favoriter). Wicked, Maximillian strasse her, Spin the bottle, Lacquered up, Resort Fling & Apres Chic.

]]>
http://honibeauty.com/2017/11/04/essie-sofi-fahrman/feed/ 0 2137315927
10 tomma – November 2017 http://honibeauty.com/2017/11/03/10-tomma-november-2017/ http://honibeauty.com/2017/11/03/10-tomma-november-2017/#respond Fri, 03 Nov 2017 11:25:21 +0000 http://honibeauty.com/?p=2137315894

Empties overload! Just nu ser mitt badrum kaosigt ut, vi hade vattenskada i vår tvättstuga/garderob/mudroom för över en månad sen och just nu hänger vi i limbo med försäkringen då vi väntar på att allt inventar kommer på lager så att dom kan sätta upp det. Hela min garderob ligger i badkaret och allt som var i våra skåp i tvättstugan står i ett hörn i badrummet. Det är skönt att kunna rensa lite iallafall, när allt ser ut som ett bombnedslag (Seriöst.. dom har tagit ner taket och alla våra spotlights…).

 1. Yes to Cucumbers Conditioner doftar mumma, ger mjukt och lent hår och kommer i praktisk klämbar tub. Kostade inte särskilt mycket och var relativt dryg till mitt långa hår. Köper klart denna igen.
 2. Garnier Micellar Cleansing Water är en av mina favoriter, jag har varit igenom flera flaskor av denna sedan jag testade den första gången 2014. Ni kan läsa min recension här. 
 3. The Body Shop Beautifying oil i Sweet Lemon-doften var en perfekt “häll över benen”-olja om man en kall vinterdag hade duschat och kände sig torr som en öken. Doften är härlig (BRING SWEET LEMON BACK!) och produkten är dryg. Skulle köpa igen men kan tyvärr inte då den har utgått…
 4. The Body Shop Early Harvest Raspberry Shower Gel doftar sött men syrligt och ger mig sommarvibbar! Tycker själva produkten fungerar bra, är dryg och doftar som nyplockade hallon. Läs vad jag tyckte när serien lanserades 2014.
 5. The Body Shop (I know, så mycket TBS!) Olive Body Scrub doftade mer mandel än oliv och hade en krämig formula med små “skal” i sig. Rikligt med riv och fungerade superbra!
 6. Mac Prep + Prime  Skin Smoother har jag haft allt för många år och nu har den börjat lukta lite… konstigt. Som tur är hade jag redan använt upp 95% av den när den var fräsch så det gör mig egentligen inte så mycket. Jag tyckte att resultatet var som alla möjliga andra silikoniga primers men att förpackningen var lite ohygienisk. Skulle inte köpa denna igen, föredrar mina primers i pump eller tub.
 7. Isadora Brow Shaping Gel i en färgade version har jag använt upp tills den var nix och nada kvar. Den lilla pytteborsten gör det enkelt att jobba in färg i brynen och formulan ger stadga. En perfekt one-and-done produkt om man som jag har många och långa brynhår.
 8. Revlon Uniq 10 Super Hair Mask doftade supergott och var en riktigt vårdande fuktbomb till håret när det behövde lite mer uppmärksamhet. Gav fukt utan att håret kändes tungt och samtidigt såg håret fräschare och friskare ut. Gillar!
 9. Mac Instacurl Lash har en rolig gimmick där man kan vrida på borshandtaget för att få en böj på borsten. Jag har inte använt mig av denna gimmick men däremot har jag varit rätt förtjust i själva mascaran. Den gav intens svärta och ett fint resultat men normalt brukar jag använda något lite mer dramatiskt. Fungerar bra som vardagsmascara!
 10. Depend nagellack i en silverfärg som jag inte kan se numret på mer har jag haft på tårna i sommar och den lilla 5ml flaskan försvann därför relativt snabbt. Tycker att Depends lack är prisvärda och bra, dom små flaskorna gör att man faktiskt kan nå att använda upp lacket innan man antingen tröttnar eller att lacket blir klumpigt.
]]>
http://honibeauty.com/2017/11/03/10-tomma-november-2017/feed/ 0 2137315894